ກິນອາຫານທີ່ດີ: ການກິນອາຫານທີ່ດີ ນອກຈາກຈະເຮັດໃຫ້ສຸຂະພາບກແຂງແຮງດີ ຍັງສົ່ງຜົນໃຫ້ສະໝອງດີນຳອີກ; ທ່ານຮູ້ບໍ່ວ່າ ອາຫານທີ່ຜ່ານການປຸງແຕ່ງຫຼາຍຂັ້ນຕອນ, ມີຣົດຊາດຫວານ ແລະ ໄຂມັນຫຼາຍນັ້ນ ຖ້າກິນເປັນປະຈຳ ຈະເປັນສາເຫດທຳລາຍສະໝອງໄດ້ ເພາະອາຫານທີ່ຫວານ, ໄຂມັນຫຼາຍ ເຮັດໃຫ້ການຮຽນຮູ້ ແລະ ຄວາມຈຳຫຼຸດລົງ, ສ່ຽງຕໍ່ການເກີດພະຍາດອາວໄຊເມີ (Alzheimer’s Disease). ດັ່ງນັ້ນ, ທ່ານຄວນກິນອາຫານທີ່ມີຄຸນປະໂຫຍດຕໍ່ສະໝອງ ເຊັ່ນ: ຜັກ, ໝາກຖົ່ວ, ປາ ຈະຊ່ວຍຫຼຸດຄວາມສ່ຽງຕໍ່ການເກີດ ອາວໄຊເມີ (Alzheimer’s Disease) ໄດ້ເຖິງ 50%.